Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Μετά τις απολύσεις χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου από το σύνολο των τραπεζών, μετά τη μείωση των μισθών και την κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού, οι τραπεζίτες συνεχίζουν την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου. Στόχος τους τώρα και το ωράριο εργασίας, μιας σημαντικής κατάκτησης του κλάδου που για να κερδηθεί χρειάστηκαν σκληροί αγώνες !
Είναι καθημερινά πλέον τα περιστατικά όπου καταργείται στην πράξη το ωράριο εργασίας μας με διάφορα προσχήματα (π.χ. αυξημένος όγκος δουλειάς, έλλειψη προσωπικού κ.α.). Χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν αμέτρητες ώρες -πέραν του ωραρίου τους- απλήρωτοι. Καταργείται το δικαίωμα στο μειωμένο ωράριο για τις νέες μητέρες, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά (σε όλες ανεξαιρέτως τις «συστημικές» τράπεζες) όπου εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε στην εργασία τους λόγω των συγχωνεύσεων ακόμη και τα σαββατοκύριακα…
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…
Οι τραπεζίτες δείχνουν τις προθέσεις τους για το ξήλωμα και των τελευταίων κατακτήσεων του κλάδου ήδη από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, όπου πρόθυμα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου συνυπέγραψαν χαρίζοντας το κατακτημένο ωράριο για τα κέρδη των τραπεζιτών. Φυσικά αυτή η πρακτική αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκαν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων (δείτε τι έγινε με τους εμποροϋπάλληλους για παράδειγμα) με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!!! Είναι συνέχεια της επίθεσης που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα για Δωρεάν Υγεία, στο δικαίωμα για Δωρεάν Παιδεία στο δικαίωμα στην Ασφάλιση …Όλα χαρίζονται για να κερδίσει το κεφάλαιο.
Ποιός άραγε μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο δεν θα θελήσουν να καταργήσουν το πενθήμερο και να ανοίξουν τις τράπεζες  και τα σαββατοκύριακα ;;;
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από το να υπερασπιστούμε οι ίδιοι το ωράριο μας και να μην επιτρέψουμε να γυρίσουμε σε εποχές όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν ήλιο με ήλιο! Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τον οργανωμένο αγώνα για να μπει φρένο στις ορέξεις των τραπεζιτών. Οργάνωση- Συσπείρωση- αποφασιστικότητα για να αντικρούσουμε την επίθεσή τους. Και το σωματείο μας θα μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.
Κάνουμε το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ μαζικό μέσα στους χώρους δουλειάς, οργανώνουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους όλου του κλάδου !!!
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας με τον τρόπο που κατακτήθηκαν :
ΜΕ ΑΓΩΝΑ !!!