ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ



ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

Είναι η ώρα που πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας.  Καμία αναμονή.

 

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες,

Σε αυτή την απεργία έχουμε μια ευκαιρία για να ξεπεράσουμε το φόβο μας και τους εκβιασμούς των εργοδοτών. Να αφήσουμε πίσω όσα εμπόδια μας βάζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου. Έχουμε μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Για να μη δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Για να πάρουμε πίσω  όσα μας πήραν!

Κυβέρνηση και τραπεζίτες, ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης, όσο βλέπουν ότι δεν οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας,. Μετά τις μειώσεις των μισθών μας, μετά τη καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας, μετά τη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις σε εταιρείες, έρχονται με νέα μέτρα, στοχεύοντας σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες.

Το νέο πακέτο μέτρων που μας επιφυλάσσουν για τα εργασιακά φέρνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, σε τέτοιο βαθμό που -σε ετήσια βάση- οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ…

Την ίδια στιγμή που «κόπτονται» για την ανεργία, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων για να μπορούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.

Θα επιχειρήσουν να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλουν σιγή  νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς

Φτάνει πια!

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.  Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κανένας δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Υπάρχει διέξοδος! Συσπειρωνόμαστε γύρω από το κλαδικό σωματείο. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.00πμ

 

  Η πρόεδρος       Ο γενικός γραμματέας

                                        Ε. Χαλιού                   Γ. Χιωτέλης