Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη 10 π.μ. στο Σύνταγμα


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμη διαδήλωση. Είναι η γιορτή των εργατών. Η αφορμή να δηλώσουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Τιμώντας τους νεκρούς του Σικάγο και τους ήρωες της Καισαριανής, διεκδικούμε το δικαίωμά μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, Δημόσια και Δωρεάν παιδεία και υγεία, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Δυναμώνοντας την οργάνωση και την ταξική μας ενότητα, δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας τάζουν!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις θέσεις, τις πολιτικές και τη στρατηγική που είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πιστοί στις δεσμεύσεις τους προς το μεγάλο κεφάλαιο, τσακώνονται και αυτοί και διαπραγματεύονται σκληρά για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις εισπρακτικές δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την πλήρη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές τους. Έχουν ήδη συμφωνήσει στους ισορροπημένους ισολογισμούς, στο ύψος του πλεονάσματος, στην ένταση της εκμετάλλευσης και στις μειώσεις στους μισθούς. Έχουν ήδη αποδεχτεί την κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, τις απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη. Δεν λένε κουβέντα για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τσιμουδιά πια δεν βγάζουν για κατάργηση της νοικιασμένης δουλειάς, χωρίς δικαιώματα. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση στην πράξη του ωραρίου (με απλήρωτες υπερωρίες), είναι στην καθημερινή ατζέντα τους…

Με τη συμμετοχή μας, στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής στα μέτρα που ετοιμάζουν εναντίον μας!

Δεν θα δεχτούμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που «δεξιές» κι «αριστερές» κυβερνήσεις συνέταξαν για να καταληστέψουν τα αποθεματικά των ταμείων μας και να καταργήσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν θα ανεχτούμε, την ώρα που το Αιγαίο μετατρέπεται σε θάλασσα αίματος από μεταναστόπουλα και πρόσφυγες από τη Συρία και αλλού, η ελληνική Κυβέρνηση να παίρνει ενεργά μέρος στα επικίνδυνα παιχνίδια των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Δεν θα αφήσουμε να μας κλέβουν τα δικαιώματά μας, το ωράριό μας. Ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για όλους και όλες. Για να μπορούμε να τον αφιερώνουμε στην κοινωνική μας δράση, στην οικογένεια, στην ξεκούρασή μας. Δεν τον χαρίζουμε στα αφεντικά για να βγάζουν ακόμη περισσότερα κέρδη από την περίσσια εργασία μας.

Το σωματείο μας σε καλεί να συμμετέχεις ενεργά, παραμερίζοντας τον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, για να βγουν μπροστά οι εργαζόμενοι. Για εμάς, «πατριωτικό καθήκον» και «αξιοπρέπεια» ταυτίζονται με τον δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματά μας. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν τα χρόνια της κρίσης και να κερδίσουμε όσα παράγουμε.

Όλες και όλοι στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 1ης ΜΑΗ. Προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη μας με τους υπόλοιπους κλάδους.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Δυναμώνουμε το σωματείο μας. Οργανώνουμε τη δράση μας!

 
Η  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας 
Χαλιού Έφη                                                    Μεσσάδος Νίκος