ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7.30μ.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων ν. Αττικής καταγγέλλει την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών - μελών της ευρωζώνης.
Το ίδιο βράδυ, αμέσως  μετά το δημοψήφισμα  το «ΟΧΙ» και το «ΝΑΙ» αθροίστηκαν μεταξύ τους και έγιναν συμφωνία για παραμονή πάση θυσία στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των κομμάτων Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Συμφωνία - μνημόνιο  που φέρνει νέο μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων. Μέτρα που θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των 2 προηγούμενων μνημονίων. Για την εργατική τάξη προβλέπει σάρωμα σε ότι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα  και  μεγαλύτερη  φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα.
Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία, σε συνεργασία με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, εμείς απαντάμε με την οργάνωση των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην υπάρχουν απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, απλήρωτη δουλειά, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και να απαιτήσουμε για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους με δικαιώματα.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!
Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο αντιλαϊκό πακέτο. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τα χρέη, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.
Οργανώνουμε τον αγώνα βάζοντας μπροστά την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τα κέρδη αυτών που γεμίζουν τα σεντούκια τους από τον δικό μας ιδρώτα.
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Καλούμε τους εργαζόμενους στις τράπεζες, στις θυγατρικές, στις εισπρακτικές εταιρίες, στα δικηγορικά γραφεία να μην εγκρίνουν τη νέα συμφωνία, με τον αγώνα τους να πουν όχι στο νέο μνημόνιο - γκιλοτίνα και στα νέα σκληρά μέτρα.
Έχουμε τη δύναμη να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.
Δίνουμε βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 15 Ιούλη στην Αθήνα Η προσυγκέντρωση του Σωματείου μας είναι στις 19:00 στη πλατεία Βάθη.
 
Η  Πρόεδρος                           Ο  Γεν. Γραμματέας 
Χαλιού Έφη                                Μεσσάδος Νίκος