ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μέσα στο κατακαλόκαιρο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση το 3ο Μνημόνιο , το χειρότερο όλων , ρίχνοντας έτσι τη χαριστική βολή σε ό,τι εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας είχαν απομείνει . Συγκεκριμένα το νέο Μνημόνιο περιλαμβάνει μέτρα για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των κρατήσεων , νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις  και τη μετενέργεια , αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας , ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τον αφανισμό των αυτοαπασχολουμένων . Παράλληλα υπάρχουν και οι απαραίτητες δεσμεύσεις για την πλήρη και χωρίς καμία παρέκκλιση εφαρμογή και των 2 προηγούμενων Μνημονίων ! Σκοπός και του 3ου Μνημονίου δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση ζεστού χρήματος για τους τραπεζίτες  και τους βιομηχάνους μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας .

Γίνεται φανερό πώς όλη η σκληρή και περήφανη διαπραγμάτευση που μας έλεγαν τόσο καιρό δεν είχε να κάνει με τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις αλλά  το πόσα δις ευρώ θα πάρουν οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι τράπεζες . Σε αυτό που συμφωνούσαν από την πρώτη στιγμή συγκυβέρνηση και Ε.Ε. και που δεν χρειαζόταν καμία Σύνοδος Κορυφής και κανένα Eurogroup να συνεδριάσει για να το συμφωνήσουν ήταν τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας .  Σε αυτό το έργο η συγκυβέρνηση έχει άξιους συμπαραστάτες τη  ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι , όλες τις λεγόμενες «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις , που το προηγούμενο διάστημα ανησυχούσαν για την επίτευξη της συμφωνίας . Αποδεικνύεται  έτσι πόσο κάλπικος ήταν ο μέχρι τώρα διαχωρισμός των κομμάτων σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά , τη στιγμή που όλα έχουν σαν «Ευαγγέλιο» τους την παρουσία της  χώρας μας στην  Ε.Ε , την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρήσεων . Παράλληλα δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη προσοχή των εργαζομένων το νέο κάλπικο δίλημμα που στήνουν κάποιοι με την παγίδα του δήθεν «εθνικού νομίσματος» αλλά εντός  της  Ε.Ε που οδηγεί στον ίδιο γκρεμό τους εργαζόμενους αλλά από διαφορετικό δρόμο .

Ας μη χάνουμε άλλο χρόνο , να ματαιώσουμε τώρα τα σχέδια τους !

Συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού να οργανώσουμε μέσα στους χώρους δουλειάς τη δική μας αντεπίθεση που θα στοχεύει όχι μόνο στο να βάλει φρένο στις αντιλαϊκές ορέξεις της συγκυβέρνησης αλλά και στη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για εμάς και τα παιδιά μας .

Στο νέο Μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση απαντάμε μαζικά και αγωνιστικά !

Δίνουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13/8/15 και ώρα 19:30 στην Ομόνοια στέλνοντας το μήνυμα :

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ , Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !

 

Η πρόεδρος                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Χαλιού Έφη                                                                                        Μεσσάδος Νίκος