ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογίες της Ε.Ε ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο για την Ασφάλιση. Ένα νομοσχέδιο που κινείται στην ίδια λογική με όσα έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή στη λογική αύξησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζιτών και της ταυτόχρονης μείωσης των εισοδημάτων και δικαιωμάτων μας. Ένα νομοσχέδιο που βάζει την ταφόπλακα σε όσα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας είχαν απομείνει, καθώς αποτελεί το τέλος του Ασφαλιστικού Συστήματος που μέχρι τώρα ξέραμε. Με το νομοσχέδιο αυτό θα μειωθούν για μια ακόμη φορά οι συντάξεις των γονιών μας αλλά και οι μισθοί μας λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών που θα μας κάνουν.

Όταν αναφέρονται στο ασφαλιστικό δεν εννοούν μόνο τις συντάξεις και το πότε και αν θα βγούμε στη σύνταξη. Γι αυτό και η απάντηση στην ερώτηση που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους «αν με πιάνει...», είναι δυστυχώς θετική. Όλους μας αφορούν τα μέτρα που ετοιμάζουν, γιατί περιλαμβάνουν την κατάργηση της προστασίας της μητρότητας, την ασφάλιση των παιδιών μας, τα φάρμακα και το επίδομα ασθενείας μας. Οι τράπεζες που ήδη καταπατούν το δικαίωμα των γυναικών στη σωρευτική άδεια, οι εταιρίες που έχουν από σήμερα καταργήσει το επίδομα τοκετού και μητρότητας, βρίσκουν τώρα νέο σύμμαχο...

Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να μας οδηγήσουν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών όπου εκεί ασφάλιση και υγεία θα έχουμε ανάλογα με το πόσα πληρώνουμε και για όσο διάστημα πληρώνουμε!

 ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

Συνάδελφε, σκέψου στο χώρο των εισπρακτικών και θυγατρικών εταιρειών, που κυριαρχεί η εργασιακή ζούγκλα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των ολιγόμηνων συμβάσεων, πού θα μας οδηγήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου...

Ουσιαστικά δε θα έχουμε ασφάλιση εμείς και τα παιδιά μας, ενώ θα στοχοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι νέες μητέρες!

Σκέψου στο χώρο των τραπεζών, όπου με τη λήξη της κλαδικής μας σύμβασης τον προηγούμενο μήνα και την στάση που κρατά η ΟΤΟΕ και η ηγεσία της, που ετοιμάζουν νέο γύρο εθελούσιων-απολύσεων και μειώσεις μισθών, πού θα μας οδηγήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου!

Ουσιαστικά θα επιφέρει και άλλες μειώσεις μισθών και απώλειες δικαιωμάτων! Μας μιλούν για επαγγελματικά ταμεία, τη στιγμή που η εμπειρία από άλλους κλάδους, όπως στο Φάρμακο, δείχνει ότι ουσιαστικά θα κλέψουν για μια ακόμη φορά τις εισφορές μας. Όπως ακριβώς έκαναν με το PSI, από το οποίο τα ταμεία μας έχασαν περίπου 550 εκ ευρώ. Όπως έκαναν με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, με τις οποίες τα ταμεία μας έχασαν κι άλλα αποθεματικά. Χρήματα δικά μας, που τα έχουμε δουλέψει και τώρα πήγαν στη μαύρη τρύπα του χρέους...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ !

Η μάχη για να μην περάσει το τσάκισμα του ασφαλιστικού δεν είναι μια ακόμη μάχη. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια ακόμη απεργία. Η υπόθεση του ασφαλιστικού είναι υπόθεση για την επιβίωση και την υγεία της οικογένειας μας, είναι υπόθεση για την ίδια μας τη ζωή. Είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους αυτά τα μέτρα που προωθούν.
 
Γι αυτό προειδοποιούμε την Κυβέρνηση
 
ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 Να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά .

Τη μέρα της απεργίας, την μέρα που η Κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή αυτά τα μέτρα που μόνο οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει και τρίβουν τα χέρια τους, να μην ανοίξει υπολογιστής στους χώρους δουλειάς, να μη λειτουργήσει καμία υπηρεσία και κανένα κατάστημα! Σε αυτήν την απεργία απεργούμε για την ίδια μας τη ζωή!

Με οδηγό τις απεργίες των δυο προηγούμενων μηνών στέλνουμε το μήνυμα πως δεν είμαστε άλλο διατεθειμένοι να θυσιάζουμε τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των τραπεζιτών και επιχειρηματιών. Απεργούμε, οργανώνουμε την πάλη μας και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και μαζί με τους εργαζόμενους των υπολοίπων κλάδων βάζουμε τέλος σε αυτήν την πολιτική που επίκεντρο έχει τα κέρδη των εργοδοτών και όχι τις δικές μας ανάγκες .

                      Η πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

                     Χαλιού Έφη                      Μεσσάδος Νίκος