ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ PDS


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την περασμένη Πέμπτη, η εργοδοσία της PDS έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Το προφίλ του καλού εργοδότη που προσπαθεί να χτίσει με τα πάρτι, τις εταιρικές συναντήσεις και τις βραβεύσεις, κατέρρευσε και αποκάλυψε την αληθινή εικόνα του ταξικού αντιπάλου των εργαζομένων.

Ένας νέος συνάδελφος, που εργαζόταν στο κτίριο της Καλλιθέας, ο οποίος μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε τελειώσει την θεωρητική εκπαίδευση και εκπαιδευόταν on-the-job, απολύθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση ή επίπληξη, με πρόσχημα την χαμηλή του απόδοση – τη στιγμή που σε τεστ που είχε γράψει στην εκπαίδευση είχε πάρει 90%. Άραγε πότε πρόλαβαν να δουν την απόδοσή του αφού ακόμα δεν είχε «βγει στις γραμμές»;

Η απόλυση αυτή μας δείχνει τι πρόκειται να επακολουθήσει τώρα που, με την αναδιάρθρωση των τραπεζών και την αναμενόμενη απελευθέρωση των απολύσεων, σχεδιάζονται μαζικές απολύσεις στον όμιλο Πειραιώς, απέναντι στις οποίες κανείς δεν είναι εξασφαλισμένος.

Καταρρέει η λογική που λέει «αν κάτσω ήσυχος και δέχομαι ότι μου λένε, έχω περισσότερες πιθανότητες να τη γλυτώσω». Ο συνάδελφος που απολύθηκε δεν είχε δώσει καμία αφορμή αλλά το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε την εταιρεία να τον απολύσει για τα κέρδη της. Η μόνη λύση είναι να μη βρεθεί κανένας μόνος του μπροστά στην απόλυση.

Η απαράδεκτη απάντηση της εργοδοσίας στο Κλαδικό Σωματείο όταν ζήτησε να μάθει σχετικά με το λόγο της απόλυσης, ήταν ότι η PDS δεν έχει καμία υποχρέωση να δικαιολογήσει την απόλυση στο σωματείο. Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, με το δυνάμωμα του κλαδικού σωματείου και της σωματειακής επιτροπής, είναι ότι οι απολύσεις δεν γίνονται δεκτές!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:

ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PDS

Τηλέφωνα επικοινωνίας:   
6978710560
6937214639