ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
• Δεν μπορούμε πια να ζούμε στην ανασφάλεια, να δουλεύουμε με συμβάσεις του μήνα
• Έχουμε ανάγκη αξιοπρεπών μισθών, δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς πείνας, έχουμε δικαίωμα στην οικογένεια, να μπορούμε όλοι να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειες μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τους γονείς μας.
• Φτάνει πια στην εντατικοποίηση της εργασίας που οι εργοδότες με διάφορα προσχήματα μας αλλάζουν κάθε τόσο έργο, ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα λες και είμαστε ρομπότ.
• Να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που μας καταδικάζει σε νέες μειώσεις μισθών, με ελάχιστες ασφαλιστικές παροχές, που απομακρύνει πια το ενδεχόμενο σύνταξης, σύνταξη που θα είναι σίγουρα χαμηλότερη από τον μισθό που παίρνουμε τώρα.
Είμαστε οι νέοι εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε τράπεζες, σε εταιρείες που συνεργάζονται με τράπεζες, σε θυγατρικές τραπεζών. Έχουμε κοινά προβλήματα, μαζί πρέπει να παλέψουμε για να διεκδικήσουμε την λύση τους. Για τον λόγο αυτό φτιάξαμε την επιτροπή νεολαίας του κλαδικού σωματείου του χρηματοπιστωτικού, για να παλέψουμε ενωμένοι  με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου.
Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, 8ωρο, 5νθήμερο για όλους
Απαιτούμε αυξήσεις μισθών. 751 ευρώ κατώτερος μισθός
Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία όταν τολμήσουν να καταθέσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή.